Librarythingiin loin käyttäjätunnukset ja lisäsin pari kirjaa "kirjastooni" kokeilun vuoksi;

selaillessa kirjoja ja kirjailijoita palvelun kautta yleiskuvaksi jäi, että hieman sekava sivusto on kyseessä. Tuskin tulee enää juurikaan käytettyä. Librarything-widgetin lisääminen ei onnistunut. Todennäköisesti javascript-asetuksissa jotain häikkää tmv.

Wikipediaa on tullut käytettyä jo kauan sekä vapaa-aikana että työn puitteissa. Monesti osuu kohdalle joku tynkäartikkeli , mutta joskus löytyy tarvittavat tiedot nopeastikin.

Ohessa lyhyt lainaus artikkelista Wikipedian sivuilta, joka käsittelee Narnian tarinoita;

[ Narnian tarinat

Kirjasarjan historia

C. S. Lewisin kertoman mukaan Narnian tarinat saivat alkunsa erilaisista hänen mieleensä tulleista kuvista. Näistä varhaisin oli kuva lumisessa metsässä kulkevasta faunista, jolla on käsissään sateenvarjo ja lahjapaketteja. Se oli ollut Lewisin mielessä kutakuinkin kuusitoistavuotiaasta saakka.[2] Muita kuvia olivat muun muassa mahtava leijona ja reessä istuva kuningatar.[3] Alkuun kuvat olivat irrallisia ja vailla tarinaa, mutta vuosikymmeniä myöhemmin Lewis päätti yrittää yhdistää niitä kertomukseksi. Hän aloitti tarinan kirjoittamisen toisen maailmansodan aikana. Tarinan kehykselle Lewis sai innoituksen, kun hänen kotiinsa majoitettiin 1939 Lontoon pommituksia paenneita koulutyttöjä.[4] Kertomus jäi kuitenkin kesken, eikä hän jatkanut sitä kuin vasta vuosia myöhemmin, sodan jo loputtua. Vuoden 1949 tienoilla Lewis kertoi nähneensä useita unia leijonista, ja niin syntyi Narnian Aslan, joka ilmestyttyään kokosi tarinan langat yhteen ja poiki myös jatko-osat.[5] Uuden aloituksen jälkeen kirjoitustyö sujui hyvin, ja kirja Velho ja leijona (The Lion, the Witch and the Wardrobe) oli pian valmis.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Narnian_tarinat

Valitsimme seuraavan wikin ; Albany County Public Library – Albystaff wiki koska se osui ensimmäisenä silmään. Sivustolla oli vierailtu puolisen tuntia sitten ja sisältöä oli muokattu pari päivää sitten. Eli melko vilkkaasti näyttäisi toimivan.

Wikisuunnittelumalliksi valittiin Myspace, ohessa kuvausta..eli Myspace:n tyylinen malli johon voi postata henkilökohtaisia profiilisivuja.

MySpace

What is it?

MySpace is a pattern in which people are encouraged to post personal profile pages, MySpace-style. It's a good way for people to get started contributing to the wiki by posting contact information, a picture, a short biography, website URL, etc.

WikiIndeksistä löytyi juustoaiheinen Cheese Wiki http://cheese.wikia.com/wiki/Main_Page . Ohessa pieni tekstinäyte ;

Emmental, Emmentaler, Emmenthal, Emmenthaler or Emmental cheese is a Swiss cheese. It is sometimes known as Swiss cheese in North America, Australia and New Zealand, although Swiss cheese does not always imply Emmental.

The cheese originally comes from the Emme valley in the canton of Bern. Unlike some other cheese varieties, the denomination "Emmental" was not protected ("Emmentaler Switzerland®" is, though). Hence, Emmental of other origin, especially from France and Bavaria, is widely available. Even Finland is an exporter of Emmental cheese.

LibraryWikis-sivustolta puolestaan katsastettiin  http://library2.norwich.edu/guide

Sivuilta löytyy aiheoppaita tiedonhakua varten. Hauskalta vaikutti kirjastovirkailijoiden esittelyosuus; omiin tietoihin voi liittää vaikka linkin jonkun verkkopalvelun profiiliin.Kuten eräs virkailija oli linkittänyt Flickr-sivunsa.

Tutustuimme Wikispaces-palveluun, profiilisivun luominen vaikuttaa suht hankalalta, vaikka ohjeetkin katsastettiin. Ehkä myöhemmin yritämme uudestaan.