Googlettamalla kirjastog löytyi kolmantena hakulistauksessa Gammelbackan kirjaston blogi. Kun hakusanakenttään kirjoitti 23asiaa, löytyi ensimmäisenä kurssin kotisivu ja muilla tulossivuilla näkyi lähinnä kurssilaisten blogeja.

Lukaistiin Kate Sheenanin kirjoitus  Are librarians culturally self-aware? , ihan mielenkiintoinen oli ja pari hyvää pointtia. Ehkä osa asiakkaista tosiaan kokee hieman oudoksi ajatuksen siitä että kirjaston työntekijät lähestyisivät heitä netin kautta.Luimme myös John Blybergin Library 2.0 Debased-kirjoituksen sekä kommenttiosuuden. 2.0-asia on ajankohtainen, mutta tulisi pohtia tarkasti kuinka saada oikeasti hyötyä siitä. Sisällön tulisi olla laadukasta, ei tyhjänpäiväistä. Kirjastoilla tulisi myös olla tarpeeksi pätevä henkilökuntaa joka osaa tietotekniikkaa tarpeeksi.Sivustojen päivittäminen ym. vie myös työaikaa, riittävätkö resurssit tällaiseen työhön varsinkaan pienemmillä kirjastoilla.

Miten kirjasto sitten voisi hyödyntää näitä palveluja asiakaspalvelussa? Blogiin voi lisätä tietoja ja kuvia (tapahtumista) samaan tapaan kuin kotisivulle, ja vaikkapa arvioita luetuista kirjoista tai kirjavinkkejä.

Kirjailijavierailun yhteydessä vuorovaikutuskeinona voisi olla chat , kaikkien asiakkaiden ei tarvitsisi silloin välttämättä tulla paikan päälle.En oikeastaan näe siinä juurikaan hyötyä että kirjastolla olisi oma profiilisivu  palveluissa, jotka pääasiallisesti on tarkoitettu yksityisille henkilöille (esim. irc-galleria).

Työyhteisön kommunikaatiovälineenä voisi toimia mese (lähinnä siis isommissa kirjastoissa). Jolloin johonkin pulmaan voisi saada hyvinkin nopeasti vastauksen kollegalta (jopa asiakkaan odottaessa) ilman että täytyisi poistua työpisteeltä.

Nähtäväksi jää, tuleeko näitä sivustoja (aktiivisesti) käytettyä kurssin päätyttyä, ehkä ainakin Netvibesiä ja (kuva)blogia. Hyödyllistä tässä kurssissa on esimerkiksi se, että sen yhteydessä perustimme kirjastolle oman blogin, mitä tuskin muuten olisi tullut tehtyä. Ja muutenkin opitut asiat ovat olleet mielenkiintoisia.Taidoista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Lisäksi muiden blogien kommentointi on jäänyt vähemmälle, niitä tulee varmaan sitten kirjoitettua myöhemmin.